Hoida pyyhkeitäsi oikein ja ne kestävät pitempään

Pyyhkeiden pesu saattaa tuntua helpolta, mutta joitain asioita sinun tulee välttää mikäli haluat säilyttää laadun ja tunteen. Anna meidän opastaa sinut puhtaampiin, pehmeämpiin ja pörröisempiin pyyhkeisiin.

Pese oikeassa lämpötilassa
Värillisillä ja valkoisilla pyyhkeillä on eri pesulämpötilat. Jos peset värilliset pyyhkeet liian kuumassa vedessä, vaarana on, että väri haalistuu tai pyyhkeen materiaali kovettu, eikä pyyhe enää tunnu hyvältä ihollasi. Valkoiset pyyhkeet kestävät myös korkeampia lämpötiloja, mutta on suositeltavaa pestä ne alemmissa lämpötiloissa. Pesu 60 asteessa on riittävä lämpötila laadukkaille pyyhkeille.

Älä ylitäytä pesukonetta
Pesukone on helppo täyttää liikaa. Koneen täyttäminen täyteen voi tuntua tehokkaalta ja ajattelet säästäväsi vettä, mutta pyykin on voitava liikkua pesun aikana, jotta se puhdistuu. On parasta täyttää pesukone järkevästi. Muista poistaa pyyhkeet heti, kun kone on valmis, jotta ne eivät ala haista tai homehdu.

Älä käytä huuhteluainetta
Vaikka huuhteluaine tuoksuu hyvältä, sen käyttö ei ole hyvä idea. Huuhteluaine kerääntyy froteeseen ja pilaa materiaalin kuidut ja veden imeytymiskyvyn pitkällä aikavälillä. Suositeltavaa on käyttää huuhteluaineen sijaan pesuetikkaa. Pesuetikkaa on saatavilla myös ihanan tuoksuisina vaihtoehtoina, jotka jättävät miellyttävän tuoksun pyykkiisi.

Käytä oikea määrä pesuainetta
Pyyhkeesi eivät tule puhtaammaksi, jos käytät enemmän pesuainetta kuin tarvitset. Mikäli käytät liian paljon pesuainetta, pesukone ei saa pyykkiä puhtaaksi ja jäljelle jäänyt pesuaine tarttuu pyyhkeisiin. Käytä oikeaa määrää pesuainetta pyyhkeidesi ja ympäristön suojelemiseksi.

Pese pyyhkeet erillään
Tiesitkö, että pyyhkeitä ei kannata pestä vaatteiden kanssa? Tämä johtuu siitä, että niillä on erilaiset rakenteet. Voit jopa vahingoittaa vaatteidesi kuituja pesemällä ne yhdessä pyyhkeiden kanssa.

Venytä
Älä unohda venyttää pyyhkeitäsi pesun jälkeen. Tämä säilyttää muodon ja laadun. Pyyhkeet voi ripustaa kuivumaan tai kuivata kuivurissa normaalisti venyttämisen jälkeen.

Anna pyyhkeiden kuivua, mutta älä kuivaa liikaa
Jos kuivaat pyyhkeitäsi liikaa esimerkiksi kuivausrummussa, voit pilata niiden kuidut. Jos sinulla ei ole aikaa antaa pyyhkeiden kuivua riittävästi käytön jälkeen, ne voivat homehtua. Ripusta pyyhe kuivumaan ilmavasti aina, kun olet lopettanut sen käytön.

Rumpukuivaus vai ripustus narulle?
Jos haluat pehmeitä ja pörröisiä pyyhkeitä, voit kuivata ne kuivausrummun keskilämmöllä. Jos haluat ripustaa pyyhkeesi kuivumaan, voit kuivata niitä ensin nopeasti kuivausrummulla ja ripustaa pyyhkeet sitten kuivumaan. Mikäli et käytä kuivausrumpua, ripusta pyyhkeet ilmavasti kuivumaan. Tämä on parempi pyyhkeillesi ja ympäristöllesi.

Ole varovainen kosmetiikkatuotteiden kanssa
Jotkut kasvo- ja hiustuotteet voivat värjätä pyyhkeitäsi. Pidä siis silmällä tuotteita, jotka voivat värjätä pyyhkeitäsi – näitä ovat esimerkiksi aknetuotteet ja meikki- sekä päivävoiteet. Älä pyyhi meikkiä pyyhkeillä, sillä se voi tahrata ne pysyvästi. Käytä erillisiä meikinpoistoliinoja meikin pyyhkimiseen. Jos pyyhkeihisi tulee meikkiä, käytä tahranpoistoainetta ennen niiden pesua.