Pese vuodevaatteet oikein ja ne tuntuvat ihanilta pidempään

Juuri pestyillä lakanoilla pedattuun sänkyyn ryömiminen on ihana tunne. Mutta miten pestät vuodevaatteet niin, että niistä tulee todella puhtaita, ja miten pidät ne hyvänä mahdollisimman pitkään?

Täältä löydät kestävän kehityksen vinkkejä vuodevaatteiden pesuun ja käyttöiän pidentämiseen.

Valmistele vuodevaatteet pesua varten
Onko pussilakanassa vetoketju? Paras käytäntö on sulkea vetoketju ennen kuin laitat pussilakanan pesukoneeseen.

Jätä pesukoneeseen tarpeeksi tilaa
Voi olla houkuttelevaa täyttää pesukone mahdollisimman täyteen pesua varten ja ajattelet näin säästäväsi vettä. Parhaan puhdistustuloksen saavuttamiseksi pyykkien on voitava liikkua kunnolla pesukoneessa. Ole siis varovainen, ettet ylitäytä pesukonetta. Oikein täytetty pesukone pitää vuodevaatteet myös sileämpinä.

Pese vuodevaatteet erillään
Lisäätkö yleensä pyyhkeitä ja vaatteita koneeseen, kun peset vuodevaatteet? Monet tekevät sen virheen, että pesevät lakanat yhdessä muiden materiaalien kanssa, joka aiheuttaa mikä aiheuttaa liinavaatteiden käyttöikää lyhentävää kitkaa.

Valitse ympäristöystävällinen pesuaine
Tämä voi tuntua itsestään selvältä, mutta valitettavasti monet meistä pesevät edelleen pesuaineella, joka ei ole ympäristöystävällinen. Kokeile myös pesuetikkaa joka on ekologinen vaihtoehto ja jättää ihanan raikkaan tuoksun vuodevaatteisiisi.

Vältä huuhteluaineita
Ei ole yksinkertaisempaa tapaa sanoa tätä - huuhteluaine kuluttaa vuodevaatteita ja on haitallista ympäristölle. Luopumalla huuhteluaineesta vältyt altistamasta itseäsi ja perhettäsi haitallisille kemikaaleille. Jos haluat välittömästi lisätä tuoksua pyykkiisi, lisää muutama tippa eteerisiä öljyjä huuhteluainelokeroon.

Valitse oikea lämpötila
Ennen sanottiin, että vuodevaatteet pitää pestä 90 asteessa jotta ne puhdistuvat kunnolla. Tämä ei pidä paikkaansa. 60 astetta on juuri sopiva pesulämpötila, sillä se on tarpeeksi korkea lämpö jolla pölypunkit häviävät eikä se kuluta vuodevaatteita liikaa.

Tyhjennä kone heti pesun jälkeen
Kun pesukone on valmis, on tärkeää huolehtia vuodevaatteet kuivumaan välittömästi homeen ja ryppyjen välttämiseksi. Paistaako aurinko ulkona? Ripusta liinavaatteet ulos kuivumaan ja saat niihin puhtaan luonnollisen tuoksun raikkaalla ilmalla.

Vältä rumpukuivausta
Voi olla houkuttelevaa kuivata vuodevaatteet kuivausrummussa, varsinkin kun aikaa ei ole tarpeeksi – mutta vastusta kiusausta! Rumpukuivaus kuluttaa liinavaatteita ja lyhentää niiden käyttöikää radikaalisti. Lisäksi rumpukuivaus kuluttaa arvokasta energiaa. Anna vuodevaatteiden sen sijaan kuivua mahdollisimman luonnollisesti pyykkitelineessä tai kuivausnarulla.

Silitys
Voit silittää vuodevaatteet saadaksesi erityisen ylellisen tunteen. Tietyt materiaalit, kuten satiini, saavat silittäessä kauniin kiillon. Tämä painaa pystyyn nousseet kuidut kankaan pintaa vasten, mikä tarkoittaa että lakanat säilyttävät juuri pestyn tuntunsa pidempään.

Pitääkö uuden vuodevaatteet pestä ennen käyttöä?
Suosikkikysymys, pitäisikö uudet vuodevaatteet pestä ennen käyttöä? Kaikki OEKO-TEX100 sertifioidut vuodevaatteet ovat täysin kemikaalittomia eikä niitä tarvitse pestä ennen käyttöä. Juuri pestyissä lakanoissa on kuitenkin jotain erityistä tuntua, ja voit myös poistaa pakkauksessa tulleet taitokset yhdellä pesulla. Joten voit valita itse, haluatko pestä vuodevaatteet ennen ensimmäistä käyttöä vai et.